Γιατρός

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα Χρήστη *
Ιδιότητα *
Διεύθυνση Ιατρείου *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση Κωδικού *
Email *
Επιβεβαιώστε το email *
Captcha *
Reload Captcha
pin map28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα 45532
tap iconΤηλέφωνο 215 55 50 188
letter iconinfo@photobiologylab.com
Bookmark and Share
Είμαστε περήφανοι να ανακοινώσουμε ότι από την 1η Οκτωβρίου, ο νέος θάλαμος patch-test IQ Ultimate ™ με βάση τον πιο συχνά χρησιμοποιούμενο τύπο IQ Ultra ™, είναι διαθέσιμος! 

Ο θάλαμος μέτρησης διαθέτει σημαντικές νέες δυνατότητες και επιτρέπει στον ασθενή να κάνει ντους, να εκτελεί τις καθημερινές δραστηριότητες και τη φυσική άσκηση λόγω του ότι είναι ανθεκτικός στο νερό. Άλλα οφέλη είναι η ευελιξία, λόγω της λεπτής μεμβράνης των 25 micron.

ultimate gym linda
Αναμένουμε ότι θα σας φανεί χρήσιμο στην καθημερινή κλινική εφαρμογή των Patch Tests! H περίοδος των επιδερμικών δοκιμασιών μπορεί πλέον να παραταθεί όλο το χρόνο, ακόμη και σε θερμό θερινό κλίμα.
news4
Η αλλεργία είναι μια κατάσταση υπερευαισθησίας. Σε αυτήν, ο οργανισμός αντιλαμβάνεται με λάθος τρόπο ένα ή περισσότερα αθώα συστατικά του περιβάλλοντός του, νομίζοντας ότι πρόκειται για εχθρούς, για εισβολείς.

Όπως θα έκανε στην περίπτωση ενός επικίνδυνου παράσιτου, οπλίζεται με πυρομαχικά, στήνει παγίδες και είναι έτοιμος για την επόμενη ‘εισβολή’. Όταν αυτή συμβεί, όπως για παράδειγμα με την εισπνοή μιας γύρης, το τσίμπημα μιας μέλισσας, τη βρώση ενός φρούτου ή τη λήψη κάποιου φαρμάκου, ο οργανισμός πυροδοτεί μια χημική επίθεση εναντίον του υποτιθέμενου εχθρού. Τα αλλεργικά συμπτώματα εμφανίζονται ως αποτέλεσμα αυτής της αχρείαστης χημικής επίθεσης.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις συνήθως ξεκινούν στα σύνορα του σώματός μας με το περιβάλλον. Αυτά είναι το δέρμα από την εξωτερική πλευρά, η επιφάνεια της μύτης και του πνεύμονα, και η επιφάνεια του γαστρεντερικού σωλήνα από μέσα. Είναι λογικό ότι ανάλογα με το είδος του αλλεργιογόνου, πρωτοστατεί το αντίστοιχο όργανο.

Για παράδειγμα, όταν εισπνέουμε το αλλεργιογόνο, τα συμπτώματα από αυτή την επιθετική άμυνα του οργανισμού εμφανίζονται στις πύλες του εισπνεόμενου αέρα: στη μύτη και στον πνεύμονα. Στις περιπτώσεις όμως που η ποσότητα του αλλεργιογόνου είναι μεγάλη, ή η βαρύτητα της αλλεργίας είναι σοβαρή, οι χημικές ουσίες που εκκρίνονται ως απάντηση στην ‘εισβολή’ κυκλοφορούν με το σύστημα των αγγείων του σώματος και μπορούν να φτάσουν σε πολλά διαφορετικά όργανα.

Τότε συμβαίνει η αναφυλακτική αντίδραση, που εκδηλώνεται με αιφνίδια, ταυτόχρονα αλλεργικά συμπτώματα σε πολλά όργανα και αποτελεί το σημαντικότερο κίνδυνο, ακόμα και για τη ζωή των αλλεργικών ασθενών.

Καθώς ο οργανισμός δεν ξεχνάει εύκολα τους εχθρούς που έχει αναγνωρίσει, η αλλεργία έχει την τάση να διαρκεί πολλά χρόνια και να πυροδοτεί αντιδράσεις σε κάθε επόμενη επαφή με το αλλεργιογόνο.

Ο αλλεργιολόγος είναι ο ιατρός που είναι ειδικά εκπαιδευμένος να εντοπίζει τα υπεύθυνα αλλεργιογόνα και να σχεδιάζει μέτρα αποφυγής και αντιμετώπισης των αλλεργικών αντιδράσεων.

Ακόμη σημαντικότερο, μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να μειώσει ή και να εξαλείψει αυτήν την ‘παρεξηγημένη’ υπερευαισθησία, εφαρμόζοντας φυσικές θεραπείες που ‘συμφιλιώνουν’ το αμυντικό σύστημα του οργανισμού με το αλλεργιογόνο.
Το έκζεμα  των χεριών είναι από τις πιο κοινές επαγγελματικές ασθένειες του δέρματος και αποτελεί σημαντικό πρόβλημα τόσο για τον ασθενή όσο και για την κοινωνία. Περισσότερο επηρεάζονται τα νεότερα σε ηλικία άτομα και κυρίως οι γυναίκες. Εκτός από το έκζεμα των χεριών, το έκζεμα εμφανίζεται και και σε άλλα μέρη του σώματος. Μπορεί να συνυπάρχει με άλλες δερματολογικές ασθένειες όπως η ψωρίαση και η ροδόχρους νόσος, οι οποίες δύναται να προκαλούνται ή να επιδεινώνονται από την εργασία. Οι επαγγελματικές δερματικές παθήσεις συχνά υποδιαγνώσκονται λόγω της ανεπάρκειας γνώσεων και πότων των συστημάτων υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Περισσότερα:

Επικοινωνία

Photobiology Lab EE
28ης Οκτωβρίου 25
Ιωαννινα 45532
Τηλ.: 215 55 50 188
info@photobiologylab.com

Εγγραφή σε NEWSLETTER© 2015 Δερματολογια. All rights reserved | Power by PC LAB Ioannina by Notis